Close
Address : SCO 118-120,3rd Floor,Above SBI Bank,Sector-34/A,Chandigarh

CLAT Entrance Exam 2019 : (Most Asked Questions)

CLAT Entrance Exam 2019 : (Most Asked Questions)

Question 1 : What is the Exam Pattern of CLAT?

Answer: Common LAW Admission Test (CLAT) exam duration Is for 2 hours. It contains multiple type questions.

No of Questions – 200 for Under Graduates and 150 for Post Graduates. Total marks 200 Negative Marking will be there in the exam.

Question 2 : Will CLAT Paper be help his year in offline mode?

Answer: Yes, the CLAT 2019 will be in online mode.

Questions 3 : What is the changed eligibility criterion for CLAT?

Answer: Yes, the CLAT eligibility criteria have been revised.

Questions 4 : What will be medium of instruction for CLAT?

Answer: CLAT 2019 will have English as medium of instruction.

Questions 5 : From where I can practice for offline CLAT?

Answer: By attempting CLAT sample papers and mock tests one can easily practice for offline CLAT exam one can have a complete code of the format of CLAT Exam.

Questions 6 : What will be the marking system in CLAT Exam?

Answer: Total 200 Marks exam will be held. It follows negative marking where 0.25 marks each will be deducted for every wrong answer.

Questions 7 : May I know the Syllabus of CLAT 2019?

Answer: The Syllabus of CLAT Exam includes main topics of these 5 sections: – English, General Knowledge and Current affairs, Elementary Mathmatics, Legal Aptitude and logical reasoning.

Questions 8 : I am a commerce student. Will law be right course for me?

Answer: LAW education is just not about learning unlimited legal matters. Main aim of a person pursuing legal career should be logical thinking as law in itself is based on aptitude and reasoning.

Questions 9 : When CLAT Exam is conducted every year?

Answer: CLAT is conducted on second Sunday of MAY Every Year.

Questions 10 : How can I apply for CLAT?

Answer: Application can be bought and submitted online on the CLAT website www.clat.ac.in forms are available at all SBI branches.


For Inquiry Call Us : 7307861122,8146902672,0172-5024647
Institute Address: SCO. 118-120,3rd Floor,Sector-34/A,Chandigarh-160022
Website : http://www.gyansagarinstitute.com/clat-coaching-in-chandigarh/

5/5 (6)

Please rate this

Call Us